2015. június 18.

Szingliként nyáron?

Guten Tag für alle! Szóval most hogy kiéltem nyári vakációm első hetében felgyülemlett kényszerem egy kis német nyelvtan gyakorlására, szeretném közzétenni a visszatérő cikkemet. Ez az első, melyet így a blog „újrakezdése” után kiteszek, és hát mi más is lehetne ez, mint egy összefoglalás a szakításról? Jól, van Kinga, nagyon pozitív vagy, csak így tovább. Most, hogy megveregettem saját vállamat, és kellően elértem, hogy az olvasóink szadistának gondoljanak, csapjunk is a lecsóba - sosem értettem ezt a hasonlatot, de olyan kis vicces – és egy, két, há…

Mindenkivel – vagyis majdnem mindenkivel - megtörtént már, hogy a párja, se szó, se beszéd dobta, ezzel magára hagyva az emlékekkel,  a tervekkel a fejben és a naptárban egyaránt, mindezt június elején. Persze ilyenkor lehet egyaránt fiú és lány az illető, de sok esetben mindegyiknek van egy közös tulajdonsága.

Az összetört szív. Mert aki nem szakít, azzal szakítanak, és ilyenkor nem csak a nyarat rombolják le az egykor szeretett személyek, de még az önbizalmat is a föld alá süllyesztik, mely egyszerre demotiváló és idegesítő. Mert, hát miért is engedjük egy másik embernek, hogy „eltaposson” minket? Senki, még egyszer mondom, SENKI nem ér annyit, hogy a szobánkban ülve sírjunk és kuporogjunk miatta egy sarokban, ezzel hagyva, hogy a sok nyári emlék csak tovaszálljon. Ez MINDENKI időszaka, az új szerelemé, a regenerálódásé, a buliké, a flörté. Igen, először, mikor ezt a cikket elolvasod, és ne adj isten egy frissen véget ért kapcsolat elszenvedője vagy, akkor hülyeségnek fog tűnni, amit mondok. De kérlek, utána ülj le és emészd meg, amit most leírok. Mert TE kedves olvasó, értékes vagy, fontos vagy, és nem mellesleg egyedi vagy. Így hát mutassuk meg annak az exnek, hogy mit is veszített!

1.,  Lépés: Most, hogy a litániát megtartottam, először is kezdjük azzal, hogy megsiratjuk a kapcsolatunkat. Na, nem hónapokig, és nem is hetekig, de egy szakítás egyenértékű egy halállal. Hisz egy személy, illetve egy kötődés halála, ugyanolyan fájdalommal járhat. Szóval nyugodtan sírd ki magad kedves olvasó, de csak annyit amennyi jól esik. SOHA ne sírj azért, mert keveset sírtál, és mert attól félsz, hogy a környezetedben lévők megvetően fognak nézni rád. Ne érdekeljen mások véleménye, egyszerűen csak tisztítsd meg az érzelmeid, hogy tovább tudja lépni a következő pontra.

2.,   Lépés: A jó elraktározása, a rossz kitörlése, az ex emlékké avanzsálása: Találkoztam már olyan emberrel, aki azt hitte, hogy a volt párja volt az egyetlen a világon, akivel neki lennie kellett. Természetesen tévedett, és később ő is belátta ezt, de egyszerűen akkor és ott nem volt hajlandó belátni, hogy a csaj nem fog visszamenni hozzá. A kötődés még élt benne – amivel semmi baj nincs is- de az emlékké halványulást nem volt hajlandó elfogadni. Folyamatosan a közös cuccaikkal teli szobában ült, a képeiket nézegette, és a „közös számaikat” hallgatta. TE, drága olvasóm, ne ess ebbe a hibába. Szépen, miután kisírtad magad, tisztítsd meg érzelmeid után a környezeted is. Csaphatsz egy nagytakarítást, ha lány vagy akkor még a barátnőket is áthívhatod, ha akarod, égesd el, vagy dobd ki a cuccokat, vagy egyszerűen, ami túl sok emléket ébreszthet majd később benned, egyelőre tedd el az egyik szekrénybe vagy a padlásra. A pakolással együtt, minden szép és egyben rossz emléket át fogsz élni, és ezzel el tudod érni, hogy a volt párod is egy emlékké avanzsálódjon. Ilyenkor is még teljesen normálisak a könnyek, de hidd el, hogy ez után könnyebb lesz.

3.,  Lépés: Miután emlékeket gyártottunk, megpróbálunk minél kevesebbet gondolni rá. Ő, életed egy szakasza volt, de ahhoz, hogy egy újat nyithass, EL KELL FOGLALNOD magad. Nem kuporoghatsz arra várva a szobádban, hogy egyszer csak meggondolja magát, vagy az emlékeid csak álmok legyenek. Te, kedves olvasó már a fejlődés útján haladsz, de ehhez az kell, hogy találj magadnak egy új hobbyt, vagy foglalatosságot. Legyél önkéntes, írj naplót, vegyetek egy kutyát, vagy egyszerűen csak olvasd el azt a halom könyvet, amit a kapcsolatotok alatt nem tudtál, esetleg vegyél újakat. Mindegy, hogy mi, de ne legyen időd gondolkozni.

4.,  Lépés: Egyben az utolsó. Mikor már a lelked és az elméd is tiszta, térj vissza az életbe, amit addig is éltél, vagy kezdj egy másik, hasonlót, ha úgy tetszik. Igen, Nélküle kell, de meglátod, ahogy csinálod, és csinálod, egyre gyorsabban, könnyebben és fájdalom mentesebben fog ez menni. Térj vissza a régi hobbidhoz,  járj el a barátokkal találkozni, strandra, olvasókörbe, mit bánom én, DE NE FELEDD, te egyedül és szinglin is egy értékes ember vagy. Nekem már biztos. És akkor, hogy ne legyen ilyen se eleje se vége bejegyzés, felsorolok nektek néhány dolgot, amit így nyáron, szinglin is bármikor művelni tudtok. ÉS ne feledjétek, egy nyári napon, mikor a szomszéd kertben vagy nyaralóban éppen egy félmeztelen srác, vagy egy napozó lány fekszik – ha esetleg lennének fiú olvasók – ragadjátok meg az alkalmat. De vigyázat: Azért, hogy valakit elfelejtsünk, vagy pótoljunk, NEM ildomos dolog egy másik embert felhasználni, az érzéseivel játszani. Ezt tartsátok észben. 

És most néhány lehetőség: 

1., Mikor is mentél utoljára barátokkal strandra?
          Ugye, ugye. Pedig hidd el, hogy egy élmény, Haverokkal, barátokkal kiülni a medence szélére, és hallgatni ahogy mindenkit leszólnak, és téged ajnároznak (főleg lányok esetében), vicces, feledhetetlen és szórakoztató!

    2., Szépítkezz egész nap!
   Miért, KI tiltja meg? Te vagy, és a tested, a szépséged, néhanapján megengedheted magadnak, hogy regenerálódj, hogy minél több hím szemet vessen rád, és újra a régi, csábító önmagad lehess. 

   3., Avagy úgy öltözöl, ahogy TE jónak érzed!
      Ez is mostantól a te kezedben van. A pasid megtiltotta, azt a szerinte nagyon kivágott topot? Hát most felveheted. Vagy az a rövidgatya, TÚL rövidnek bizonyult neki? Szerintem egyszerre vedd fel a kettőt, így teljesen szabadnak érezheted magad. Sose másoknak, csakis önmagadnak akarj megfelelni!   4., Önmegvalításra fel!
    Nyelveket akartál tanulni, jógázni, lelki békédet megtalálni, esetleg könyvet írni? Mindent megtehetsz, korlátaidat te magad szabod, fejlődj, alkoss, hass, gyarapíts, s hidd el, hogy te is mindjárt felderülsz! :)


   Észrevételeiteket, véleményeteket kérlek osszátok meg velünk/velem, amennyiben valami kérésetekvan, hogy milyen cikk legyen a következő, szintén kommentekben, és chatben tudjátok közölni. Kedves GSZL olvasó, egy élmény volt most is ez az "együtt eltöltött idő", ne aggódj, a héten még érkezem egy poszttal. Addig is lazsáljatok, dolgozzatok, és élvezzétek ki, hogy szinglik vagytok, vagy éppen a párotokkal lehetettek. 
      Puszi: Kinga

2 megjegyzés:

  1. Kövi cikk ötlet - kissé ennek a folytatása - hogyan szerezzünk új (vagy épp első :3) kapcsolatot. :)

    VálaszTörlés
  2. Támogatom a tippet, és köszönöm ezeket is :) xx

    VálaszTörlés